Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina zrušila vojenský stav a uvalila sankcie na Rusko

.anna Cline .ľuboslava Kráľová .svet

Vojnový stav na Ukrajine je ukončený, oznámil to dnes prezident Porošenko. Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany tiež uvalila na Rusko ďalšie sankcie.

Ukrajina zrušila vojenský stav a uvalila sankcie na Rusko Mykola Lazarenko, Tlačový úrad prezidenta/AP/SITA Ukrajinský prezident počas zasadnutia Národnej bezpečnostnej a obranny rady štátu oznamuje koniec stanného práva v pohraničných oblastiach krajiny.

ukrajinský prezident Petro Porošenko oznámil v stredu ukončenie stanného práva, vyhláseného v pohraničných oblastiach krajiny pred mesiacom po incidente ruských a ukrajinských lodí v Kerčskom prielive. Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany (SNBO) zároveň uvalila na Rusko ďalšie sankcie. 

zasadol vojenský kabinet

Stanné právo začalo platiť 26. novembra po zajatí troch ukrajinských lodí aj s posádkami, ku ktorým došlo deň predtým. Ukrajinský prezident ešte v polovici decembra vyhlásil, že ak nedôjde k rozsiahlej invázii ruských jednotiek, stanné právo sa po 26. decembri nebude predlžovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite