Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Severná a Južná Kórea symbolicky otvorili projekt obnovenia dopravných spojení

.redakcia .svet

Predstavitelia oboch krajín otvorili projekt obnovenia železničných a cestných spojení medzi oboma krajinami. Ide len o symbolický akt.

Severná a Južná Kórea symbolicky otvorili projekt obnovenia dopravných spojení Juhokórejské ministerstvo dopravy/Yonhap via AP/SITA Predstavitelia vlád Južnej a Severnej Kórey počas symbolického otvorenia obnovenia železničného spojenia medzi oboma krajinami. V skutočnosti však nebude vlakové spojenie v blízkej budúcnosti fungovať žiadne.

samotná výstavba sa nemôže začať, pokým budú platiť sankcie týkajúce sa severokórejského jadrového a raketového programu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Obe strany sa v rámci uvoľňovania svojich vzťahov v októbri dohodli, že slávnostne otvoria práce na opätovnom spojení svojich železníc a ciest, oddelených od kórejskej vojny z rokov 1950 až 1953.

Na stredajšiu ceremóniu na stanici Panmun v severokórejskom pohraničnom meste Kesong doviezol osobitný vlak 100 juhokórejských činiteľov, politikov i členov rodín, ktoré vojna vyhnala z domovov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite