Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Výbuch metánu v bani na Karvinsku má 13 obetí

.redakcia .svet

V bani vo štvrtok podvečer vybuchol metán. Jedenásti mŕtvi sú Poliaci, dvaja Česi.

Výbuch metánu v bani na Karvinsku má 13 obetí Jaroslav Ozana/AP/SITA Tisícka baníkov v piatok ráno na smenu do bane nastúpiť nemohla.

výbuch metánu v čiernouhoľnej Bani ČSM v obci Stonava v Moravskosliezskom kraji si vyžiadal životy už 13 baníkov - 11 poľských a dvoch českých. Približne desať baníkov je zranených. V piatok to uviedol hovorca ťažobnej spoločnosti OKD so sídlom v Karvinej Ivo Čelechovský, ktorého citoval portál Tn.cz českej televízie Nova.      

V bani došlo vo štvrtok tesne po 17.15 h SEČ k vzplanutiu a výbuchu metánu. Na miesto smerujú český premiér Andrej Babiš aj jeho poľský kolega Mateusz Morawiecki.      

Čelechovský dodal, že všetky práce pod zemou boli zastavené, pracovné čaty čo najrýchlejšie vychádzajú z podzemia na povrch. Na mieste zasahuje veľké množstvo banských záchranárov, ktorí prehľadávajú priestory pod zemou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite