Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán sa vyhol protestom v Budapešti, čakajú ho vo Viedni

.redakcia .svet

Maďarský premiér Viktor Orbán sa úspešne vyhol protestom odborárov v Budapešti, vo Viedne ho však údajne neminú.

Orbán sa vyhol protestom v Budapešti, čakajú ho vo Viedni Balazs Mohai/AP/SITA Demonštranti počas pondelkového zhromaždenia pred verejnoprávnou MTVA v Budapešti.

píše o o tom internetové vydanie ľavicového denníka Népszava. Orbán sa vo Viedni zúčastňuje na dvojdňovom Fóre EÚ-Afrika, ktoré sa od pondelka koná za prítomnosti európskych a afrických lídrov.

Protest proti politike Orbánovej vlády 20 metrov od budovy maďarského veľvyslanectva vo Viedni pripravuje na stredu skupina Kreatívny vzdor Viedeň. 

Podľa denníka v utorok organizuje demonštráciu na budapeštianskom Kossuthovom námestí prostredníctvom Facebooku skupina Demonštrujeme každý deň a v stredu budú protestovať v Nyíregyháze a vo Vacove.

Predseda Maďarskej socialistickej strany Bertalan Tóth včera ma demonštrácii odborárov vyzval k "oslobodeniu verejnoprávnych médií, k zrušeniu Fondu na podporu poskytovateľov mediálnych služieb a správy majetku".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite