Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Babišov syn v správe novinárom: Otec klame, chcem ísť vypovedať

.anna Cline .svet

Syn českého premiéra Andrej Babiš mladší vo štvrtok znovu kontaktoval novinárov s tým, že jeho otec klame a že chce vypovedať.

Babišov syn v správe novinárom: Otec klame, chcem ísť vypovedať Milo Fabian/SITA Český premiér Andrej Babiš.

dvaja českí investigatívni novinári, Sabina Slonková a Jiří Kubík, pred pár dňami prišli s informáciou, že vypátrali syna českého premiéra Andreja Babiša, Babiša mladšieho. Polícia sa ho snažila už dva roky nájsť v súvislosti s jeho úlohou v kauze Čapí hnízdo, v ktorej je za dotačný podvod stíhaný aj jeho otec a český premiér.  Andrej Babiš starší na svoju obranu tvrdil, že Čapí hnízdo nepatrilo jemu a firme Agrofert, ale jeho deťom, výpoveď jeho syna je preto kľúčová. 

Babiš mladší v rozhovore so Slonkovou a Kubíčkom povedal, že jeho otec chcel, aby po prevalení kauzy zmizol, a on sa tak mal nedobrovoľne ocitnúť na Rusmi okupovanom Kryme. Údajne ho tam nechala odviezť psychiatrička a členka hnutia ANO Dita Protopopová, aby zabránila jeho výpovedi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite