Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb z New Yorku: 9/11

.štefan Hríb .svet

Rok čo rok sa to opakuje, už sedemnástykrát, a rok čo rok je to iné. Tri hodiny sa čítajú tie isté mená, ale vždy to vyznie novo. Lebo každé meno, každý človek, je celý vesmír. Ak toto nastavenie Západu teroristi nezničili, nezničili nič.

Štefan Hríb z New Yorku: 9/11 Mark Lennihan/AP/SITA Muž stojí pri pamätníku na 11. september počas ceremónie 17. výročia teroristických útokov na Spojené štáty americké.

na Manhattane už tretí deň prší, oblaky občas zakrývajú vrcholky markodrapov, a je dosť zima. Ale tak ako pred týždňom v tropickom dusne, ani teraz tu počasie nehrá veľkú rolu. Ako vždy sa všetci kamsi náhlia, obvešaní ruksakmi a technológiami, ako vždy sa všade niečo rekonštruuje a nanovo stavia, bankrotuje a začína odznovu, a ako vždy je to celé podmanivé. Ospalá Greenwich Village, meniaca sa Lower East Side, vlhký Central Park, krásne špinavé metro. Mimochodom, tento september je nejaké pomalé, plné odstávok a obchádzania, na čo mi Peter Breiner povedal, že je to spôsobené dlhom, na ktorý Amerika žije a ktorý už dopadá aj na infraštruktúru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite