Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia zverejnila mená dvoch Rusov, ktorí sú podľa nej zodpovední za útok na Skripaľa. Podľa Mayovej ide o ruských agentov

.redakcia .svet

V súvislosti s obvineniami dvoch Rusov v kauze Skripaľ sa ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu obrátilo na Londýn s výzvou, aby prešiel od „informačných manipulácií“ k praktickej súčinnosti medzi vyšetrovacími orgánmi.

Polícia zverejnila mená dvoch Rusov, ktorí sú podľa nej zodpovední za útok na Skripaľa. Podľa Mayovej ide o ruských agentov Metropolitan Police/AP/SITA Muži prileteli z Moskvy do Londýna na ruské pasy dva dni predtým, ako došlo k otráveniu Skripaľovcov.

podľa agentúry Interfax to uviedla hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Marija Zacharovová. Vyhlásila, že „médiami zverejnené mená, ako aj fotografie“ ruských občanov podozrivých v kauze Skripaľ „nám nič nehovoria“. 

Zacharovová reagovala na správy, že v prípade otrávenia bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije nervovoparalytickou látkou novičok obvinila britská prokuratúra Rusov Alexandra Petrova a Ruslana Boširova. 

Britská premiérka Theresa Mayová v stredu na pôde parlamentu vyhlásila, že dvaja hlavní podozriví v prípade otrávenia bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije nervovoparalytickou látkou novičok v anglickom Salisbury sú agenti ruskej vojenskej rozviedky GRU.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite