Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bonmoty à la Zeman? Vyhubiť novinárov, veď aj toho vtáka vyhubili právom

.matúš Dávid .svet

Treba ho ignorovať a nešíriť ďalej lži a nenávisť, hovoria o Milošovi Zemanovi viacerí českí novinári, ktorých si vážim. No v tom s nimi nesúhlasím, a to z niekoľkých dôvodov.

Bonmoty à la Zeman? Vyhubiť novinárov, veď aj toho vtáka vyhubili právom sita Český prezident už nezvláda tlak a zákerne útočí na novinárov.

keď hlava demokratického štátu pozve na obed veľvyslancov, každý očakáva, že sa bude chcieť ukázať v tom najlepšom svetle. Prezident by mal dôstojne reprezentovať krajinu a motivovať ambasádorov, aby vlasti v zahraničí nerobili hanbu. Tak teda najskôr posúďte sami, či sa to Milošovi Zemanovi včera na Pražskom hrade podarilo: „Som presvedčený, že inteligencia českých novinárov je niekedy na úrovni blbouna nejapného, čo bol tvor žijúci na Madagaskare, ale bol právom vyhubený. Českých novinárov sa zatiaľ vyhubiť nepodarilo,“ ukončil svoj prejav pred veľvyslancami. 

Inými slovami, najvyšší ústavný činiteľ Českej republiky sa s dešpektom vyjadruje o skupine spoluobčanov, v tomto prípade najskôr spochybnil inteligenciu novinárov, a zároveň ľutuje, že sa ich ešte nepodarilo vyhubiť. Len aby sme si ujasnili, aká je sila tohto výroku, skúsme vymeniť novinárov za niekoho iného... Alebo radšej nie, nerobme to. Väčší osoh bude z toho, keď Milošovi Zemanovi opäť nastavíme faktické zrkadlo a prichytíme ho pri lži.

Newsroom ČT24

Bonmot má byť vtipnou a duchaplnou poznámkou, ideálne originálnou a pohotovou. Český prezident, ktorého už senilnosť dobehla nielen na tele, ale aj na duchu, na to, zdá sa, definitívne zabudol. Už mu nejde karta, nie je vtipný ani originálny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite