Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trumpova otázka

.peter Zajac .svet .komentár týždňa

Predstavte si, že by Putin, ten „naozaj chytrý chlapík“, dostal na tlačovke v Helsinkách otázku, či verí viac svojej tajnej službe alebo Donaldovi Trumpovi.

Trumpova otázka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nemohol by ju dostať, lebo každému je jasné, že Putin verí svojej tajnej službe, a nie Trumpovi. Trump má opačný problém. Najprv pokojne povie, že verí Putinovi, a nie vlastnej tajnej službe, na spoločnej tlačovke s Putinom sa opraví a povie, že verí Putinovi aj svojim tajným službám, po návrate do Spojených štátov a ostrej kritike všetko obráti a povie, že verí vlastným tajným službám, a nie Putinovi, aby o pár dní povedal, aké bolo stretnutie v Helsinkách úspešné a ako sa teší na nové stretnutie s Putinom, na ktorom vyriešia naozaj, ale naozaj všetky problémy. 

Podobné premety sú u Trumpa na dennom poriadku. Jedného dňa povie, že brexit by mal byť tvrdý a britským predsedom vlády Boris Johnson, druhý deň, že spôsob brexitu si vyberie Veľká Británia a Theresa Mayová je fajn, dva dni predtým nadá, a to vcelku právom, lídrom NATO, že nenavyšujú vojenský rozpočet, o deň nato si NATO pochvaľuje a o niekoľko dní vylíči Čiernohorcov ako agresívnych ľudí, ktorých Spojené štáty nemienia brániť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite