Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kupčila Malta s vízami? Písala o tom aj zavraždená novinárka, viacerí svedkovia chcú vypovedať

.matúš Dávid .svet

Ak sa potvrdia vážne podozrenia, ktoré už dva roky vrhajú tieň na maltskú vládu, pôjde o škandalózne odhalenie obchodovania s ľuďmi v núdzi, ako aj o ohrozenie bezpečnosti celej Európskej únie.

Kupčila Malta s vízami? Písala o tom aj zavraždená novinárka, viacerí svedkovia chcú vypovedať SANTI PALACIOS/AFP/PROFIMEDIA V rokoch 2013–2014 sa na maltskom konzuláte v Tripolise malo predať až 88-tisíc víz, mohli to využiť nielen migranti, ale aj teroristi.

malta je podozrivá z kupčenia so schengenskými či inými vízami v Líbyi a do tohto obchodu majú byť zapletení aj ľudia blízki súčasnému maltskému premiérovi Josephovi Muscatovi. Táto téma nedávno rezonovala aj na pôde Európskeho parlamentu. Vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci na prípad upozornil slovenský europoslanec za OĽANO Branislav Škripek. Obrátil sa na neho jeho kolega z Európskeho kresťanského politického hnutia, pravicový maltský politik Ivan Grech Mintoff. A práve jeho príbeh je na pochopenie celého škandalózneho odhalenia kľúčový. 

Mintoff predvlani odvážne upozornil na kšefty s vízami a hneď po tom začal čeliť nepríjemným okolnostiam, ba až hrozbám. Teraz má už strach o život. Je preto dôležité vypočuť si jeho hlas a pozornejšie sledovať vývoj doteraz pomerne neznámej maltskej kauzy. O čo v nej ide?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite