Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Merkelová: Osud Európskej únie nemôže závisieť od migračnej politiky

.redakcia .svet

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes obhajovala svoje rozhodnutie zo septembra 2015, keď v čase vrcholiacej migračnej krízy otvorila hranice Nemecka pre státisíce utečencov.

Merkelová: Osud Európskej únie nemôže závisieť od migračnej politiky Markus Schreiber/AP/SITA

pripomenula, že tak urobila aj na žiadosť predstaviteľov Maďarska a Rakúska, ktorí sa na ňu vtedy obrátili s prosbou o pomoc.

Pred odchodom na samit EÚ v Bruseli Merkelová zdôraznila, že rozhodnutie o otvorení hraníc bolo jednorazovým humanitárnym opatrením prijatým v mimoriadnej situácii.

„Teraz, rovnako ako vtedy, si myslím, že išlo o správne rozhodnutie,“ povedala  pred poslancami spolkového smenu. Pripomenula, že vtedajší lídri Rakúska a Maďarska ju osobne požiadali o pomoc, keďže ich krajiny čelili veľkému náporu migrantov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite