Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Erdogan zvíťazil v tureckých prezidentských voľbách, obhájil tak svoj mandát

.redakcia .svet

Turecká volebná komisia v noci na pondelok oznámila, že súčasný turecký prezident Recep Tayyip Erdogan bol v nedeľňajších prezidentských voľbách opätovne zvolený na ďalšie funkčné obdobie v prvom kole volieb.

Erdogan zvíťazil v tureckých prezidentských voľbách, obhájil tak svoj mandát Presidency Press Service/AP/SITA

národná volebná komisia po sčítaní 97,7 percenta odovzdaných hlasov vyhlásila, že Erdogan získal „absolútnu väčšinu" hlasov.    

Podľa šéfa volebnej komisie by zostávajúci počet nesčítaných hlasov nemal výsledok, Erdoganovo znovuzvolenie v prvom kole prezidentských volieb, ovplyvniť. Viac informácií nezverejnil.       

Podľa údajov zverejnených tureckou štátnou tlačovou agentúrou Anadolu, ktoré mali zodpovedať stavu po zrátaní väčšiny odovzdaných hlasov, porazil Erdogan v prezidentských voľbách hlavného protikandidáta Muharrema Inceho v približnom pomere 53 ku 31 percentám.      

„Opozícia bez ohľadu na konečné výsledky volieb bude v krajine v boji za demokraciu pokračovať.“

Erdogan po vyhlásení výsledkov v Ankare uviedol, že Turecko sa rozhodlo pre  „boj proti všetkým teroristickým skupinám. Turecko podporilo ochranu demokracie, práv a slobôd, pokračovanie v reformách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite