Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Prekvapenie na Oscaroch

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Oscar za najlepší film pre Všetko, všade, naraz ma prekvapil. Vlastne, prekvapilo ma všetkých sedem Oscarov, ktoré tento nezávislý film získal, vraj sa to pri jedenástich nomináciách dalo čakať.

.popcorn Juraja Malíčka: Prekvapenie na Oscaroch

v poriadku, ja som to ale rozhodne nečakal. O to viac sa teším a asi ma to aj tak trocha srdí. Teším sa, lebo Všetko, všade, naraz je radostná bláznivina, Česi by mohli použiť slovo „taškařice“. Film so síce veľkou témou, ale v takom bizarnom prevedení, že to divákom vôbec nemusí dôjsť. A srdí ma to, lebo si myslím, že ľudia, ktorí netušia, o čo ide, budú brýzgať. 

To by za normálnych okolností nevadilo, ale keďže Oscar je ešte stále autoritou a etalónom akejsi kvality, zase sa budú viesť reči, že Akadémia netuší, čo robí, a že ide o prekonaný a zbytočný podnik. Oscara predsa môže dostať a dostala aj takáto blbosť. Existenciálna dráma o rodinných hodnotách v podobe čistej žánrovky, v ktorej sa stretajú fraška s „crazy“ komédiou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite