Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Sabotér Žilinka

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Za predčasné voľby sa vo svojej správe podmienečne vyslovila už aj prezidentka. No impulz premyslieť si ešte raz, že čím neskôr sa vráti Fico, tým lepšie pre Slovensko, okamžite vyslal generálny prokurátor Žilinka.

.videné z Košíc: Sabotér Žilinka

zastavenie stíhania Kaliňáka a Fica aplikáciou už legendárneho paragrafu 363 je megaškandál. Za vôbec najhorší v dejinách slovenskej prokuratúry sa nedá označiť len preto, že si ešte pamätáme telefonát Kočner – Trnka i videozáznam Počiatek – Trnka. Niežeby sa verdikt vecne líšil od predchádzajúcich použití tri-šesť-trojky od Žilinku. Kaliňák a Fico sú však symboly symbolov, ktoré definujú éru Slovenska ako „mafiánskeho štátu“.

Už obligátne konštatovanie, že o vine či nevine má rozhodovať nezávislý súd, nie jeden paragraf v rukách generálneho prokurátora, sa patrí opakovať na prvom mieste. Príznakovejšie pre dnešok je však niečo iné: „Amnestovaním“ dvoch symbolov zneužívania politickej moci Žilinka vysmial objednávku celej spoločnosti, ktorá po vražde Kuciaka a jeho partnerky volala po očistení politiky a verejného života.

Keby Fica a Kaliňáka oslobodil súd, v poriadku. Napriek odlišným indíciám by sme sa zmierili s výkladom, že to, čo tu pred aprílom 2020 vládlo, nebolo zločineckou organizáciou (hoci jeden oslobodzovací výrok nemusí zjavovať celú pravdu). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite