Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amerika Tomáša Klvaňu: Trump v problémoch

.tomáš Klvaňa .stĺpčeky .amerika Tomáša Klvaňu

Od léta 2015, kdy Trump oznámil prezidentskou kandidaturu, se postupně stal dominantní figurou Ameriky. Jeho porážku v Republikánské straně si nikdo nedokázal představit. Teď se to může změnit.

Amerika Tomáša Klvaňu: Trump v problémoch

trump vzal politickou scénu Spojených států útokem jako nikdo v živé paměti. V Česku tento jev vzdáleně připomínal Václava Klause v devadesátých letech, na Slovensku pak Vladimíra Mečiara. Tehdy se rozhovor o politice neobešel bez toho, aby se diskutující vůči těmto lidem nějak vymezovali. Všechny tři persony nakonec skončily jako demokratické kultuře škodlivé, avšak Trump, jenž se pokusil o bizarní Tříkrálový puč a dodnes neuznal porážku, je přece jen ve zvláštní kategorii. 

Špatný výsledek republikánů v listopadových volbách se připisuje právě Trumpovu vlivu na výběr stranických volebních kádrů. Poprvé od roku 2016, kdy získal nominaci své strany, se do něj hned několik vlivných republikánů opřelo s tvrdou kritikou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite