Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Implózia na každom rohu

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Eduardovi Hegerovi sa môže prihodiť, že bude predsedať zrúteniu politiky, ekonomiky a, nedajbože, aj štátu. Lebo trendy tak, ako sú nastavené, neprajú konsolidácii v takmer žiadnej oblasti.

.videné z Košíc: Implózia na každom rohu

fyzickému „kolapsu“ sa azda vyhneme práve v oblasti, v ktorej je tento výraz najviac používaný. Aj keby Matovič neustúpil z poslednej mzdovej ponuky lekárskym odborárom, je dosť nepravdepodobné, aby vláda „dvoch ľavých rúk“ nedokázala vykryť diery v nemocniciach po doktoroch, ktorí výpovede ozaj nestiahnu. 

Pretože je zrejmé, že hoci strašenie „vojnovou medicínou“  dostali Visolajský a spol. do všetkých médií, odchádzajúcich doktorov bude menej než zostávajúcich – už len z dôvodu, že LOZ môže napokon za úspech vyhlásiť akýkoľvek výsledok. Čo nebude od reality ďaleko, keďže spolu s valorizáciou zdravotníckych platov, ktorá už bola schválená, je terajšia platová ponuka rekordná. Na strane druhej, aby sme situáciu neprecenili, pravdepodobnosť zhoršených stavov pacientov, ktoré môžu nastať v dôsledku výpovedí, je stále nenulová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite