Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Mikulec a migračná kvázikríza

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Autor nevie, ako minister vnútra Mikulec napokon dopadne. Toľko ale vie, že „nezvládnutie migrácie“ nie je dôvodom, prečo by mal byť odvolaný práve v tomto parlamente.

Peter Schutz

a nebol by dôvod na jeho odvolanie ani vtedy, keby vyslovenie nedôvery inicioval niekto menej skompromitovaný než práve ten Smer, ktorého minister vnútra dávno pred Mikulcom robil šaška pri maďarskom plote. Pri tom plote, ktorý práve táto utečenecká vlnka – nie vlna, vlnka – demystifikuje a diskredituje ako najväčšiu dieru do Schengenu na balkánskej ceste.

Ako povedal starý rabín, všetko je inak. Predovšetkým, do pretlaku kríz, ktoré sú reálne a živé, táto migračná z juhu celkom nepasuje. Je umelá a viac-menej zástupná. Naštartovala ju česká vláda kontrolami na slovenskej hranici (hneď sa k tomu pridalo Rakúsko), ktorými reagovala na zhruba 11-tisíc identifikovaných migrantov, ktorí prenikli do Česka zo Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite