Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.popcorn Juraja Malíčka: Od Troch tankistov po Netflix

.juraj Malíček .stĺpčeky .film

Tak fajn, posledná epizóda skončila, nebolo to úplne márne, osem dielov alebo desať, prípadne dvanásť, na konci náznak pointy a čosi, čomu sa hovorí cliffhanger, dramatický moment, ktorý má zabezpečiť, že sa budem dívať aj o rok (alebo o dva) na druhú sériu.

.popcorn Juraja Malíčka: Od Troch tankistov po Netflix

potom na tretiu, štvrtú a tak ďalej – podľa toho, koľko ľudí sa podarí namotať. Keď fakt veľa, seriál – lebo o tom je reč – sa stane širšou spoločenskou témou, čo znamená, že sa o ňom bude dať porozprávať aj s niekým, s kým nás nespájajú žiadne iné témy. A ľudia, ktorí to nevideli, budú mierne mimo, ale to tiež nie je problém, lebo len čo sa otvorí široká seriálová téma, každý dokáže prispieť svojou troškou. 

Ak nie inou, tak pamätníckou: niečo v tom zmysle, že seriály už dlho nepozerám, programovo sa im vyhýbam, prípadne som ich nikdy nesledoval a pokojne aj preto, že ešte za komunistov to vždy bývali tie najokatejšie ideologické výplachy, mainstream socialistickej normalizačnej popkultúry, hry k chlebu pre najširšie masy, aby sa pohodlne vládlo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite