Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Čo sa čaká od intelektuálov?

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Ak sa dnes ešte vôbec od intelektuálov niečo očakáva (lebo sú aj takí, ktorí ich už pokladajú za dinosaurov), tak je to rezonujúca reč, ktorá prebudí kritickú masu z letargie, ukáže na cesty, čo vedú von z chaosu, reč, ktorá vie zatriasť, inšpirovať, nadchnúť. Počuť tu takú?

.otázniky Antona Vydru: Čo sa čaká od intelektuálov?

to, či ju počuť, závisí predovšetkým od dobrého sluchu. Navyše v hlučnom svete samozvaných krikľúňov musíte aj citlivé uši napínať sakramentsky dobre. Nie je pravda, že by intelektuáli neprehovárali k spoločnosti. A nie je pravda ani to, že by po ich slovách „klesal dopyt“. Ten tu u nás napokon nikdy nebol bohvieako veľký. Intelektuáli majú svoje publikum a to publikum má svoju hodnotu pre spoločnosť.

Zvykli sme si hovoriť, že žijeme v rýchlom a dynamickom svete. Nie je to len informačným prúdom, tokom či hotovou informačnou paľbou, ale aj celkovou akceleráciou života a práce so stále narastajúcim nárokom na úspechy a dosahovanie tých najlepších výsledkov. V tomto kolotoči niet času na oddych a zastavenie sa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite