Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Neľahké dilemy SaS

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Neotvorenie parlamentnej schôdze, keď do potrebných 76 hlasov nedodala hlasy dnes už opozičná SaS, je úvodníkom do sezóny plnej chaosu, ktorá zrejme potrvá až do riadnych či predčasných volieb.

.videné z Košíc: Neľahké dilemy SaS

Akoukoľvek optikou sa na vývoj pozeráme, kritické je, že slovenská kríza sa deje v priebehu najvypätejšej sociálno-ekonomickej a medzinárodnej nestability, v očakávaní ktorej sa samotní politici nezhodujú akurát v tom, či to bude najhoršia kríza za 100 rokov, či „iba“ po Novembri. Toto sa žiada prízvukovať z kľúčového dôvodu: dnešná situácia je dôsledkom nezodpovednosti prakticky celej slovenskej politiky. Rozlišovať medzi mierou zavinenia OĽaNO, Kollára, SaS a oboch Smerov iste treba, nič to však nemení na skutočnosti, že konať tak, aby sme sa dostali mimo hrozby zrútenia štátu, je povinnosťou aj politikov s najnižším podielom na tomto marazme. Ba práve ich v prvom rade – keďže od fašistov, Smerov a Matoviča je zodpovednú politiku očakávať naivné.

SaS v utorok či neskôr pomôže otvoriť rokovanie parlamentu, takže stredajší výbuch ešte nemusí byť indikatívny. Prípadné pokušenie SaS cvičiť s Hegerom a koalíciou však bude len zvyšovať nestabilitu s veľkým potenciálom vyústenia do nepredvídateľných pokračovaní s celkom predvídateľnými hrozbami – reštauráciou „mafiafrendly“ pomerov a stratou geopolitického kompasu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite