Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Dodo

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Donedávna som o Dodovi nič nevedel. Ani dnes o ňom neviem veľa. Netuším, cez čo všetko si musel v živote prejsť a ako sa popasoval s vlastnými zlyhaniami. Nemám ani poňatia o tom, kedy a kde zomrel, koľko mal rokov a či sa vôbec niekedy oženil.

.otázniky Antona Vydru: Dodo

o Dodovi som sa dozvedel náhodou. Bol žiakom veľkého stredovekého učiteľa Alkuína z Yorku. Keby som veľmi chcel a dal fantázii to, čo jej patrí, mohol by ním byť ten malý pehavý Jožo, syn starého Sveťa, čo býval v chatrči pod Zoborom. Pánbohvie, ako sa Dodo dostal do učenia k veľkému karolínskemu filozofovi. Verný svojmu naturelu sa však rýchlo pobral po iných, záškoláckych cestách. Hlavu mu poplietla Volupta, rozkošnica. Tá milého Doda rýchlo oslobodila od slobodných umení a ponúkla mu onakvejšie dobroty.

No ako to už býva, Volupta žiada čoraz viac a viac, a tak sa Dodo rýchlo dostal do problémov: aj po nej naďalej túžil, aj začal byť voči všetkému i voči sebe ľahostajný. Zanedbával sa, potĺkal sa kade-tade a osamelo hľadal liek na zabudnutie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite