Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jána Oravca: O súlade slov a činov alebo politická realita

.ján Oravec .stĺpčeky .iný pohľad

„Len štekať spoza plota nestačí, poď to zmeniť,“ to bola moja pozvánka do politiky. Vyslovil ju Richard Sulík počas nášho stretnutia tesne pred 1. decembrom 2019, kedy bola uzávierka kandidátok pre parlamentné voľby.

.pohľad Jána Oravca: O súlade slov a činov alebo politická realita

bol som rozhodnutý, že ponuku kandidovať odmietnem. Richard to však vystihol. Keď sa naskytne príležitosť, treba sa pokúsiť veci zmeniť. „Politics“ a „policy making“ idú ruka v ruke. Robiť to druhé sa nedá bez toho, aby sa človek dal na to prvé. Dnes som rád, že moje odhodlanie odmietnuť sa napokon zmenilo na súhlas. 

Takmer 15 rokov som apeloval na nekonečný zástup ministrov. Bezvýsledne som „hádzal hrach na stenu“ a len som sa bezmocne prizeral, ako jedna slovenská vláda za druhou neustále zhoršovali podnikateľské prostredie. Ďalšiu reprízu dohovárania politikom som preto vymenil za šancu urobiť to inak. To som ešte netušil, že túto šancu ešte zvýšia výsledky rokovaní o povolebnom usporiadaní. V ich dôsledku som mal možnosť moje predstavy realizovať na ministerstve hospodárstva, teda tam, kde som ako šéf stratégie pôsobil pred dvadsiatimi rokmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite