Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Fiškálne bezvedomie a veto SaS

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

To, čo sa dá ultimátu pre Matoviča vytknúť, je fakt, že zotrvanie SaS vo vláde s právom veta by krajine ušetrilo aspoň niektoré náklady „ekonomických“ nápadov ministra financií účinnejšie, než jeho vládnutie v menšine.

.videné z Košíc: Fiškálne bezvedomie a veto SaS

komplet celá opozícia má dnes veľký zmysel pre rozhadzovanie – nič iné z politiky vlastne ani nevie. A vládu, okyptenú o tých lepších ministrov čakajú mesiace najhoršej ekonomickej i geopolitickej neistoty od založenia štátu.

Ak zostaneme v ekonomike, tak už aj rozpočtová rada vydala varovanie, že udržateľnosť verejných financií sa zhoršuje. A príčinou sú okrem vojny na Ukrajine „v tomto roku schválené opatrenia vlády“. Autor by povedal, že aj v roku minulom, predminulom i predpredminulom (ešte Smer), ale podstatnejšie než hádať je uvedomenie, že odchod jedinej ako-tak fiškálne zodpovednej strany – červená čiara SaS je zvyšovanie daní – má potenciál výrazne urýchliť pochod po gréckej ceste, ktorý reštartoval už trinásty dôchodok Smeru, odhlasovaný tri dni pred voľbami. Aj Matovič je však plne disponovaný bieliť rozpočet systematicky. V politike sociálnej demagógie a ekonomického populizmu totiž celá koalícia nadviazala na Fica.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite