Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Infantilní a nezodpovední

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Predstavenie, ktoré sa dva mesiace rozohráva ako vládna kríza, je definitívnym potvrdením infantilnej nezodpovednosti a neštátotvornosti „podzurindovskej“ generácie politikov zlyhávajúcej vo svojom základnom poslaní.

.videné z Košíc: Infantilní a nezodpovední

dôkazom nad dôkazy je už načasovanie koaličného konfliktu, keď s vojnou na Ukrajine a bezpečnostnou a energetickou kalamitou, aká v Európe 30 rokov nebola, koliduje ešte aj desaťročia nevídané zdražovanie. A nie je vôbec vylúčené, že do toho „vbehne“ aj jesenná vlna covidu. Zdanie, že najväčší kus zodpovednosti preto nesie SaS, keďže ultimátum na Matoviča dala v júni, je však trochu klamné. Trpezlivo vyčkávať na to, že geopoliticko-bezpečnostná realita, inflácia a energetický problém sa na jeseň akosi odblokujú, sa už ďalej nedalo. A keby niekto tvrdil, že odchod Matoviča mali  žiadať skôr – príležitostí na to dodával neúrekom – skutočnosťou je, že ani pred polrokom nebola menej dramatická  perspektíva.  

Ex post je múdry kdekto, ale chybou, ktorá sa dá Sulíkovi vyčítať, bolo pred rokom a pol to, že len aby nerozkýval vlastné kreslo ministra, netrval na úplnom odchode Matoviča z vlády.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite