Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň: Andrej Babiš dobieha svoju minulosť

.johana Hovorková .stĺpčeky .názor

Jednou z veľkých predvolebných tém roku 2021 bol škandál vtedajšieho premiéra Andreja Babiša – únos jeho syna Andreja Babiša ml. na Ruskom okupovaný Krym. Vzal ho tam vtedy dvakrát odsúdený Pjotr Protopopov za veľmi zvláštnych okolností.

Český týždeň: Andrej Babiš dobieha svoju minulosť MAĽBA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NÁMET RÓBERT CSERE

babiš ml. tvrdil, že sa tak stalo preto, aby nesvedčil v kauze Bocianie hniezdo, v ktorej ide o podvodné získanie päťdesiatmiliónovej dotácie z Európskej únie. Mnohí roky spochybňovali duševné zdravie Babiša ml., ale teraz sa jeho výpoveď ukazuje ako kľúčová.

Andrej Babiš ml. pôvodne v prípade, ktorý sa rieši od roku 2016, nevypovedal. Zrejme mu bolo toto právo odopreté a jeho otec mal zásadný záujem na tom, aby si svet myslel, že jeho syn je duševne chorý. Bývalý premiér vtedy médiám povedal, že jeho syn je schizofrenik a jeho dcéra má bipolárnu poruchu. Babiš ml. však prišiel do Česka v lete 2021, kde pomáhal s odstraňovaním následkov tornáda na južnej Morave. Pritiahlo to veľkú pozornosť. A následne vypovedal na polícii. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite