Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Zaslúžená hanba

.karolína Farská .stĺpčeky ..pohľad Karolíny Farskej

Popri vojne a politických otrasoch som za posledný týždeň zachytila pár „kauzičiek sociálnych sietí“. Volám tak udalosti, ktoré rezonujú najmä v sekcii facebookových komentárov, no ich záber a relevancia môžu mať pomerne široký interval a občas odkryjú ďalšiu vrstvu debaty v rámci dlhodobých fenoménov.

.pohľad Karolíny Farskej: Zaslúžená hanba

jedným z takýchto mikromomentov bol článok Martina Leidenfrosta na Postoji, ktorý má podnázov Temné myšlienky o jednej globalizovanej svadbe. V skratke, autor v článku kritizuje slovensko-rakúsku svadbu, na ktorej bol súkromne hosťom, prekážala mu prevládajúca angličtina, neprítomnosť tradičného programu; podstatnú časť článku venuje výzoru prítomných žien: „práve tieto tridsaťročné Slovenky boli božské. Bez výnimky krásne“ a „tie Mexičanky boli škaredé ako noc“. 

Celkovo ide o hlúpy, bizarný a nevkusný text pripomínajúci sloh frustrovaného žiaka druhej triedy na strednej, ktorý sa cíti nepochopený, lepší než ostatní, a preto nimi pohŕda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite