Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deep biotech Mira Gašpárka: Ako vychovávať biotechnologických lídrov budúcnosti

.miroslav Gašpárek .stĺpčeky .veda

Veda môže mať zmysel, len pokiaľ prispieva k pozitívnej transformácii nášho každodenného života. No proces pretvárania vedeckého laboratórneho objavu do lieku v krabičke, ktorá sedí na našej poličke, je mimoriadne komplikovaný. Inovovať v biotechnológiách je náročné aj pre skúsených farmaceutických matadorov.

Deep biotech Mira Gašpárka: Ako vychovávať biotechnologických lídrov budúcnosti

no a pre mladých inovátorov, ktorí nemajú prístup k mnohomiliónovým investíciám od najväčších biotechnologických investičných fondov a  nemajú dlhoročné skúsenosti s vývojom liekov či iných produktov, je to prakticky nemožné. Nuž a práve pre mladých, dychtivých ľudí je tu organizácia nazývaná Nucleate. 

Nucleate vznikla ako americká myšlienka, ktorá umožňuje mladým vedcom a študentom nielen pracovať v laboratóriách na nových vedeckých objavoch, ale pretaviť ich aj do praxe. Od vývoja novej génovej terapie až po využite mikroorganizmov v ekologickejšom poľnohospodárstve, akákoľvek podnikateľská snaha v biotechnológiách vyžaduje nielen finančný kapitál, ale aj rady skúsených expertov, právne poradenstvo a strategický mentoring od tých najlepších svetových biotechnologických profesionálov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite