Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Matovič – bezpečnostné riziko

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Viac než miliardová „pomoc rodinám“ je posledné číslo šoumena v kostýme ministra financií, ktorý kombináciou svojho vplyvu ako predsedu najsilnejšej koaličnej strany a posadnutosti stále diktuje agendu slovenskej politiky.

.videné z Košíc: Matovič – bezpečnostné riziko

skráteným konaním fiškálne nekrytého programu, na ktorý si vyrokoval podporu kotleboidného krídla parlamentu, prekročil Matovič i najkrajnejšiu hranicu, ktorá doteraz jeho divokým nápadom (plošné testovanie, Sputnikiáda, očkovacia lotéria) odolávala. Premiér Heger si zaslúži za  skutky a vyhlásenia v ukrajinskej kauze absolutórium, ale ak ministra financií nenavrhne prezidentke na odvolanie, potom to dobré, čo urobil, sa obráti vnivoč. Matovičov „protiinflačný balík“ je takto azda poslednou príležitosťou zachrániť štát pred návratom Fica a spol. Ak tento minister financií zostane naďalej v popredí obrazu, dôsledkom sa už nebude dať vyhnúť. 

Predsedovi OĽaNO sa, samozrejme, nedá odpárať, že osem rokov pre Kováčika (čo je tiež udalosť týždňa) legitimizuje jeho korunnú agendu, s ktorou vyhral voľby. Treba však vidieť, že ďalšie zotrvanie Matoviča vo vláde je najistejší akcelerátor návratu garnitúry, ktorá nechala rozkradnúť celý štát. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite