Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Matovič a Sulík opäť v starej forme

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Ani v piatok sa nevyjasnilo, ako dopadne ďalšie kolo politického karate Matoviča so Sulíkom. Jasné je len to, že predávať ako „protiinflačný“ balíček vlastnú fixnú ideu rodinnej politiky je nešťastné a fiškálne nezodpovedné.

.videné z Košíc: Matovič a Sulík opäť v starej forme

keď sa propagandistický prach usadí, bude to štátny dlh, ktorý horko zaplače. A to v situácii, keď je jasná aj reč Eurostatu: Už dnes, teda bez ďalšej miliardy a 300 miliónov, má Slovensko druhé najhoršie udržateľné verejné financie v EÚ. Normálnemu ministrovi financií, ktorý musí byť vrchným strážcom „kasy“, by to  stačilo, aby sa desil ďalšieho zvyšovania dlhu.  Nie však Matovičovi.

Jeho zámer, že zvýšenie čistého príjmu pracujúcich domácností zaplatia samosprávy, už naráža na radikálny odpor miest a obcí, cez ktorý napokon neprerazí. To je fakticky isté, lebo aj keď v parlamente prejdú príslušné zákony, samosprávy si vylobujú stratenú polmiliardu z iného zdroja. A budú musieť, keďže aj napriek nominálnemu zvyšovaniu príjmov z daní fyzických osôb v tomto i nasledujúcom roku sa ich výdavky dostanú do takej inflačnej špirály, akú sme tu 30 rokov nevideli

Najnovšia pozícia Sulíka, že poslanci SaS buď odídu zo sály, alebo zahlasujú proti, je celkom zdravá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite