Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Jána Gálika: Úroveň je podstatná

.ján Gálik .stĺpčeky .pohľad

Úlohou politikov je rozumným spôsobom spravovať krajinu, udržateľne hospodáriť, udržiavať bezpečné prostredie, kde môžeme my občania slobodne žiť a zároveň sa podieľať na spravovaní krajiny prostredníctvom volieb, ale aj petícií či protestov.

.pohľad Jána Gálika: Úroveň je podstatná facebook/za slušné slovensko

k demokratickému zriadeniu jednoducho občianska spoločnosť patrí a je jeho esenciálnou súčasťou. Okrem spravovania krajiny majú však politici aj iné poslanie – byť akýmsi morálnym kompasom a ísť príkladom. Politici takto každým svojím rozhodnutím, tlačovou konferenciou či akýmkoľvek prejavom ovplyvňujú, čo považujeme za akceptovateľné a čo do slušnej spoločnosti nepatrí.

Svojou rétorikou a argumentáciou podprahovo menia to, ako vnímame vedu a fakty, či ich rešpektujeme, aj keď sa nám nemusia páčiť, každodenným správaním určujú, aké postavenie majú učitelia a učiteľky či budúce generácie bežných občanov, ale aj politikov. Facebookové statusy a úroveň argumentácie v politických debatách definujú, akú úroveň bude mať verejný diskurz a čo budeme v budúcnosti považovať za legitímny argument.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite