Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka: Za Babiša bolo lepšie (Babišovi)

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Stíhaný opozičný líder zablokoval na týždeň parlament. Spustil prepracovanú kampaň, ktorá ho má posunúť do prezidentského kresla. A neváha sa posúvať k extrému... Reč je o Česku, samozrejme.

Český týždeň Tomáša Němečka: Za Babiša bolo lepšie (Babišovi)

v paralelách so Slovenskom by sa dalo pokračovať: Babišovo hnutie ANO obštruovalo preto, že išlo o ich šéfa. Na programe snemovne bolo sprísnenie zákona o konflikte záujmov, ktoré by napríklad zákaz vlastníctva médií rozšírilo na skutočných koncových majiteľov spoločností. Andrejovi Babišovi by už teda nestačilo ich súčasné prevedenie do rodinného fondu, ale zrejme by svoje mediálne impérium (MF Dnes, Lidové noviny, rádio Impuls, ženské časopisy) musel predať. Preto bojoval ako lev.

Bývalý premiér sa pochválil, že v utorok len on sám hovoril 3 hodiny a 15 minút. Jeho poslanci mu sekundovali, takže sa zasadnutie pretiahlo cez noc až do štvrtej hodiny ráno. V stredu prišiel Babiš opäť s dvojhodinovým prejavom o prevencii rakoviny („vyšetrujte si semenníky pohmatom pravidelne, napríklad raz za tri mesiace“). A vybojoval odklad, novela sa naozaj neprerokovala.

K tomu ANO spustilo dobre premyslenú bilbordovú kampaň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite