Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Dva filmy nenávratne zmenené

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Stalo, respektíve stane sa: ono to tak býva, keď človek píše do budúcnosti, že v aktuálny štvrtok, teda teraz, 28.4. budú mať, mali, majú v slovenských kinách premiéru aj dva filmy, ktoré by som asi za iných okolností obišiel taktným mlčaním.

.popcorn Juraja Malíčka: Dva filmy nenávratne zmenené

niežeby neboli dosť dobré, skôr naopak, akurát sú smutné, temné a depresívne, ako sa na klubové filmy patrí. Žiadne pukance, žiadny multiplex, toto je vážnosť, umelecké výpovede, tu idú žarty bokom. Oba vznikli vlani, oba sú výrazne žensky autorské, oba sa už premietali na viac či menej významných filmových festivaloch a na oba príde do kina tak plus-mínus päťdesiat ľudí, čo je pri tomto type filmov smutný štandard.

Ale iné som chcel. Oba tie filmy sú totiž dnes celkom iné, ako boli pred dvoma mesiacmi, respektíve, ako boli vlani, keď boli nakrútené. Zmenila ich vojna – zásadne, dramaticky, na úrovni výrazu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite