Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.otázniky Antona Vydru: Rusi sú schopní všetkého. Naozaj?

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Ruská propaganda, Vladimír Putin aj úplne bežní ľudia jeho krajiny o sebe radi nechávajú vyhlasovať, že sú schopní všetkého. Vyhrážajú sa tým celému západnému svetu. Chcú, aby sme tomu uverili, aby sme vystrašení stiahli chvosty medzi nohy a čušali, zatiaľ čo oni nehanebne likvidujú inú krajinu.

.otázniky Antona Vydru: Rusi sú schopní všetkého. Naozaj?

lenže skúsenosť nás učí, že tá veta sa zdá naozaj namieste, lebo z jednej pravdy s pohodlnou ľahkosťou spravia dve, z čierneho biele a z kocky guľu. Napíše sa, že tu alebo tam vyzabíjali celé mesto. Kdeže, oni napíšu, že mesto oslobodili od utláčateľov alebo že vraždil niekto iný.

Alebo manželka pošle manžela pokojne znásilňovať cudzie ženy, no iba s ochranou – je to úbohé a primitívne, ale tá primitivita iba potvrdzuje, že sú skutočne schopní všetkého. A ten muž tam ide a urobí to – s ochranou či bez nej, no celkom iste so zbraňou namierenou do tváre bezbrannej ženy alebo dieťaťa.

Alebo si ruskí propagandisti zvesela rečnia na štátnej ruskej televízii o tom, ako má a ako bude vyzerať Európa po skončení „denacifikačného“ procesu čistenia svetového priestoru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite