Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.otázniky Antona Vydru: Čo znamená byť nestranný?

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Nie je to tak dávno, čo sme počúvali ponosy na to, že súčasné médiá nie sú objektívne, vyvážené, nestranné, že by mali byť neutrálnejšie, že by bolo lepšie, keby len sprostredkúvali informácie a nepridávali k nim nijaký komentár či nebodaj názor.

.otázniky Antona Vydru: Čo znamená byť nestranný?

putinova vojna proti Ukrajincom v tejto veci výrazne zmenila diskurz. Zdalo by sa, že dnes musíte byť za Putina alebo proti Putinovi. No predsa len sa nájdu aj také pštrosy, ktoré v tom všetkom strčia hlavy do piesku a tvária sa, že sa okolo nich nič nedeje, že svet sa valí vesmírom ďalej bez zmeny a bez náhlej akcelerácie.

Minule mi jedna mladá žena povedala, že oni sa doma o vojne u našich susedov nerozprávajú, že sa tak dohodli. Prečo? Aby tým nenarušili pokojný, plynulý beh ich životov? Aby do svojich životov nevpustili tento rušivý moment, ktorý rozbíja rodinnú idylu pohody? Aby sa neocitli v situácii, že si musia vybrať stranu v tomto spore?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite