Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jána Gálika: Nezabúdajme, pokračujme

.ján Gálik .stĺpčeky .pohľad

V deň, keď píšem tento text, bol obnovený súdny proces s Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou, ktorí sú podozriví z objednania vraždy Jána a Martiny.

.pohľad Jána Gálika: Nezabúdajme, pokračujme SITA/Jana Birošová Bratislava, 27. október 2021: Matka zavraždenej Martiny, Zlatica Kušnírová a rodičia Jána, Jana a Jozef Kuciakovci počas zhromaždenia Dokončime to! na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

nedávno sme si pripomenuli smutné štvrté výročie ich vraždy a aj napriek zúriacej vojne na Ukrajine a množstvu problémov, ktorým ako spoločnosť čelíme je namieste obzrieť sa a pripomínať si,  čo všetko sa počas uplynulých štyroch rokov udialo. Na zhromaždeniach Za slušné Slovensko sme zvykli hovoriť „nezabudneme, pokračujeme“, mám však pocit, že zabúdame príliš rýchlo a pokračovať sa nám z frustrácie už nechce.

Nebolo to tak dávno, čo sme si čítali uniknuté správy z Threemy: „brucho“, „šéf“, „ave ja“ a emotikony naznačujúce vraždu novinára boli každému na Slovensku dobre známe pojmy a boli predmetom diskusie či zdrojom hnevu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite