Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovo františkána: Prehltnúť ťavu?!

.brat Filip .stĺpčeky

Kontrasty vytvárajú krásu. Niekedy aj formou šoku. Súhlasím s výrokom, že Putin môže túto vojnu už iba prehrať. Rovnako tak súhlasím s výrokom, že prvou obeťou tejto vojny je pravda.

Slovo františkána: Prehltnúť ťavu?!

pár kamienkov do mozaiky toho, čo chcem povedať: Mám živo pred očami, ako mi v prvý deň surového ruského zverstva na Ukrajine vyrazilo dekel na hlave, keď mi náš automechanik v dielni povedal: „Filip, Rusko nemalo inú možnosť, lebo Amerika ho provokovala. Putin teraz zachraňuje mier v Európe. A Ukrajinci si za to môžu sami!“

Alebo napríklad taký pomaľovaný Slavín. Koľko jemnocitu nad zneuctením! 

Ale povedzme sme si priamo: Písali tam tí, čo ho „zneuctili“, hákové kríže alebo sa tam oplzlo vymočili na každý hrob? Nie! Nakreslili tam ukrajinskú zástavu. Túto pietu ruských bojovníkov hrubo zneuctil šéf ich nasledovníkov Putin tým, že pošliapal práve ten modrožltý symbol Ukrajinskej štátnosti. To maľovanie zástavy mne príde ako jemné znamenie nárazníkového pásma medzi Ruskom a Ukrajinou.

A čo taká info z hranice: slovenská aktivistka ponúka na hranici pre Ukrajinky potrat zrejme ako základné ľudské právo. Ale ten kontrast! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite