Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Jána Gálika: Podľa seba súdim teba

.ján Gálik .stĺpčeky .názor

Minulý týždeň prešli 4 roky od najväčších zhromaždení Za slušné Slovensko. Na námestiach sme stáli pokojne, odhodlane, dobrovoľne a zadarmo. Vtedajšia vláda reagovala spŕškou konšpiračných teórií, o ktorých som bol presvedčený, že im ani sami neveria.

.pohľad Jána Gálika: Podľa seba súdim teba SITA/BRANISLAV BIBEL

mafiáni, ktorí v roku 2018 boli ešte stále vo vláde a pri moci, tvrdili, že ľudia na našich zhromaždeniach dostávajú peniaze za účasť. Veď prečo by tam inak chodili? Minulý rok sme boli svedkami množstva protestov, ktoré organizovala mafia a neonacisti, počas ktorých zvážali desiatkami autobusov ľudí z celej krajiny, obsadili parkoviská pred obchodnými centrami a rozdávali účastníkom pivo a guláš. Tí účastníci následne kričali na mňa, moju mamu učiteľku a otca vedca, že sme fašisti a predtým, než po nich prišiel autobus naspäť domov, sa nám stihli aj povyhrážať. Všetko len preto, že sme ticho stáli s transparentom „verím vede” vedľa podplateného a agresívneho davu.

Dobre si pamätám, ako sme boli v roku 2018 označovaní za zahraničných agentov, platených z tajomných zdrojov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite