Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slová z kaplnky Daniela Pastirčáka: Sergej Lavrov, drahý môj priateľ

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Takto srdečne a nevtieravo oslovil Andrej Danko ministra zahraničných vecí krajiny, ktorá o 14 dní neskôr napadla Ukrajinu a svet posunula na okraj svetovej vojny.

Slová z kaplnky Daniela Pastirčáka: Sergej Lavrov, drahý môj priateľ

dňa 3. augusta 1968, údajne na záchode hotela Sorea, bol ruskej strane odovzdaný podobný list. Okrem Vasiľa Biľaka sa podeň podpísali ďalší členovia KSČ: Alois Indra, Drahomír Kolder, Antonín Kapek, Oldřich Švestka. Dikcia listu bola priamočiara: Vážený Leonid Iljič, s vedomím plnej zodpovednosti za naše rozhodnutia sa na vás obraciame s týmto naším vyhlásením, píšu a vysvetľujú: Tlač, rozhlas, televízia, ktoré sa prakticky nachádzajú v rukách pravicových síl, natoľko ovplyvnili všeobecnú mienku, že v politickom živote strany sa v súčasnej dobe začínajú bez odporu verejnosti uplatňovať živly, ktoré sú voči strane nepriateľské. Napokon prosia o pomoc: V tejto ťažkej situácii sa obraciame k vám, sovietski komunisti, vedúci predstavitelia KSSZ a ZSSR, s prosbou o poskytnutie skutočnej pomoci a podpory všetkými prostriedkami, ktoré máte k dispozícii.

Dankov list nie je taký priamočiary a nie je ani taký tajný, aby ho bolo treba odovzdávať na záchode. Predseda svoj list ponúkol verejnosti  na webstránke SNS. Hovorí v ňom však o tom istom. Svojmu drahému, a v neposlednom rade vplyvnému priateľovi Slovensko predstavuje  ako nesvojprávnu  krajinu, ktorej sa zmocnili cudzie sily. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite