Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka: Bodka za českými antivaxermi

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

V rámci internacionály idiotov dostal aj v Českej republike niekto nápad zverejniť adresy poslancov – ako trest za ich hlasovanie. Rozdiel oproti Slovensku je v tom, že zoznam zmazali už o dve hodiny.

Český týždeň Tomáša Němečka: Bodka za českými antivaxermi

o čo išlo? Český parlament minulý týždeň prerokúval novelu tzv. pandemického zákona, ktorá dáva ministerstvu zdravotníctva plošné nástroje proti šíreniu choroby covid-19. Je to už len dozvuk jedného končiaceho sa obdobia (vláda Petra Fialu inak od minulého týždňa ukončila plošné testovanie v školách a firmách, zrušila povinné karantény pre ľudí, ktorí prišli do kontaktu s chorými, a už predtým po rozhodnutí súdu ukončila povinnosť preukazovať sa očkovacím preukazom v zariadeniach typu reštaurácií). Minister zdravotníctva Vlastimil Válek si chce zákonom zachovať možnosť zaviesť plošné opatrenia v domovoch dôchodcov alebo mať elektronické certifikáty kvôli cestovaniu. Rôzne protestné hnutia sa preto z toho pokúsili ešte raz politicky vyžmýkať maximum.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite