Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Veroniky Brunckovej: Ešte sa budeme potrebovať

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Štyri roky od vraždy Jána a Martiny. Akoby sa nám vtedy zastavili životy. Ľudia okrem bežného začali zrazu sledovať aj spoločné, štátne. Nevinný investigatívny novinár a archeologička totiž zomreli za pravdu pre nás všetkých.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Ešte sa budeme potrebovať

akoby sme cítili, že po takej obeti sa už nemôžeme pozerať len sami na seba. Začalo nám nanovo záležať na spravodlivosti. Právny štát bol novou métou. Spoločne sme verili, že krajina sa postupne nadýchne lepším zajtrajškom.

Časť sme vystáli spolu na námestiach, ale vedeli sme, že to musí ísť ruka v ruke s politickými krokmi. A tak sme volili. Krátko pred voľbami však mnohých oklamali samozvaní spasitelia. Vládu zložili amatéri s mafiánmi. Ľudia s programom a vzdelaním neprešli alebo ich v novej koalícii nebolo počuť. Rozviazali sa však ruky vyšetrovaniu veľkých káuz a zvolili sme si skutočnú prezidentku. A vtom prišla pandémia. Zlyhania slabej koalície nechali vyrásť extrémistom a Ficovi, ktorý s nimi splynul.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite