Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.popcorn Juraja Malíčka: Žiadne umenie, ale atrakcia

.juraj Malíček .stĺpčeky .film

Milujem filmy Rolanda Emmericha. Toho Nemca domestikovaného v Hollywoode, čo sa najprv pokúšal urobiť z amerického Dňa nezávislosti globálny sviatok, a tak nechal na Zem zaútočiť fakt veľa ufónov a potom sa naďalej venovali pustošeniu civilizácie v čoraz väčšom rozsahu.

.popcorn Juraja Malíčka: Žiadne umenie, ale atrakcia

milujem tie filmy preto, aké sú jednoduché a aké veľké emócie a témy sa v nich riešia, a hlavne preto, že práve v nich sa dá zahliadnuť film vo svojej pôvodnej, čisto atrakčnej rovine.

Žiadne umenie, ale atrakcia, „spektákl“. Do dediny prišli kolotoče, jarmok bude, aj cirkus prišiel a horská dráha, zíde sa pospolitý ľud zo šíreho okolia, pôjde si za grajciar pozrieť fúzatú dámu a u Lacného Jožka si kúpi nejakú taľafatku, najlepšie mačku vo vreci, nech je aj prekvapenie. A pôjde sa aj na tie oživené fotky pozrieť, chýr sa šíri taký, že ľudské oči jakživ nič podobné nevideli. Zázrak, film sa to volá. Jarmočná atrakcia, „vidieť nevidené“. Presne si viem predstaviť, kde ten kinematograf stál. Medzi strelnicou a stánkom s tureckým medom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite