Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.popcorn Juraja Malíčka: Oplaťme kultúre, že nás zachránila

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Mesiac. Nie teda úplný, nejakých dvadsaťšesť dní plus-mínus, ale je to aj tak viac-menej jedno.

.popcorn Juraja Malíčka: Oplaťme kultúre, že nás zachránila

mesiac máme otvorenú kultúru, čo v praxi znamená, že sa znova môže a dá. Múzeá, galérie, divadlá, koncerty. Môže sa a dá sa. Treba dodržiavať nejaké pravidlá, samozrejme, aj obmedzenia platia, takže nehrozí, že bude príliš plno, ale dá sa. A je to tak super radostné, veď sme toľko úpeli a frustrovali sa doma v samote, že tá kultúra fakt chýba a že aj ľudia Parnasu sú ľudia a pre nich je to zvlášť ťažké a že treba robiť všetko preto, aby sme kultúru zachránili. 

Pritom stále platilo, že ak mal niekto niekoho zachraňovať, tak kultúra nás, čo sa jej do veľkej miery aj podarilo. Kultúra nás zachránila: to, čo z nej presiaklo. Knihy, streamingové služby aj tá konvenčná telka. Nie najvyššia kultúra, ale kultúra. Nezbláznili sme sa, nepreplo nám, nezhrýzli sa nudou a  bez nej, bez kultúry, by to bolo podstatne ťažšie. Nedalo sa za ňou chodiť, tak chodila ona za nami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite