Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.srdcom sestry Hermany: S blatom na čižmách

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Kedysi som si hovorila, že tie naše sestričkovské príhody sú aj smiešne, aj také nejaké jednoduché, akoby sme boli z iného vesmíru. A potom sa mi stane presne taká udalosť, kde si hovoríte, že by ste to hádam ani neurobili, ale…

.srdcom sestry Hermany: S blatom na čižmách

bola som na pohrebe. Tým sa celý príbeh začal. Oblečená nielen v čiernych šatách, ale aj čiernom kabáte, čierne čižmy. Tak ako sa na pohreb chodí. Slušne a elegantne. Ale tento rok je zima emočne veľmi labilná a nevyrovnaná. A hoci bolo pred troma dňami mínus jedenásť, v deň pohrebu bolo už päť stupňov nad nulou. Cintoríny na Liptove sú zväčša v kopcoch. Samozrejme, bez upravených ciest. Kráčali sme v modlitbe hore tým kopcom, nohy nám ťažkli. Od bahna. To sa lepilo na naše topánky. Po odchode z cintorína som vyzerala ako pravý liptovský družstevník, ktorý práve skončil jarnú oráčinu. Blato sa zo mňa priam kydalo. A to nielen z topánok, ale aj z okraja šiat. Pred nastúpením do auta som v najbližšej mláke namáčala hygienické vreckovky a pucovala, čo sa dalo. Nebola som sama. Takto sme tam vyzerali všetci, ktorí sme išli z pohrebu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite