Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Odkaz Chachalandu musí znieť

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Začal sa súd s Chachalandom. Prichádza spolu s otázkou, ako chránime deti a mladých pred ublížením, keď sú najzraniteľnejší. A zároveň ako sa správame k tým, ktorým ublížené bolo. Je dobre, že táto otázka znie a vyrušuje. No zdá sa mi, že nie tam, kde by mala.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Odkaz Chachalandu musí znieť

na súd prichádza v utorok Roman Paulíny, vedúci detského tábora, ktorý je obvinený zo sexuálneho zneužívania vtedy trinásťročnej Kataríny. Neprijíma dohodu o vine a treste. Od tvrdenia, že Katarína napísala pred tromi rokmi svoj text o zneužívaní len preto, aby sa zviditeľnila, dnes prešiel do roviny, že sa spriahla s bývalými vedúcimi tábora, ktorí mu chcú poškodiť. Na záver dodáva, že na tábore bol vždy tak unavený, že na sex ani nepomyslel.

Katarínin starší text by sme si mali prečítať všetci. Je to ťažké čítanie, ale je to naša realita. Opisuje v ňom, ako jej roky v terapii trvalo priznať si veci, ktoré si s Paulínym zažila a čo v nej spôsobili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite