Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Bezpečnostné riziko No 1. – opozícia

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Hegerovi sa nedá uprieť jedno – pod toľkými ťažkými bremenami a pred toľkými ťažkými rozhodnutiami nestála ešte žiadna slovenská vláda. K štvrtej vlne koronavírusu má pridaných viacero ťažkých zadaní.

.videné z Košíc: Bezpečnostné riziko No 1. – opozícia

potrebujeme asi päť veľkých reforiem, ďalšie čistenie polície a justície, čelíme cválajúcej inflácii a začiatkom roka sa pridáva najhoršia bezpečnostná situácia za 30 rokov demokratického Slovenska. To nie je zveličenie – málokedy bolo medzi analytikmi toľko neistoty a nejednoznačných názorov ohľadne vpádu ruských vojsk na územie Ukrajiny. Jake Sullivan síce z Bieleho domu vyhlásil, že „USA neveria, že sa Rusko rozhodlo zaútočiť na Ukrajinu,“ ale ako bezpečnostný poradca Bidena to inak formulovať nemohol. 

Faktom pritom je, že ruská invázia proti východnému susedovi by prepisovala bezpečnostné status quo, v ktorom žijeme od roku 2004, teda od vstupu do NATO. A nejde „iba“ o migračné vlny cez Poľsko a pravdepodobné výpadky v dodávkach plynu. Ide najmä o to, že Slovensko by sa stalo hraničným štátom vojnového konfliktu s tou mocnosťou, ktorá vo svojich strategických dokumentoch označuje NATO za nepriateľa a hrozbu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite