Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Žilinkova nadpráca a čierno-biele videnie sveta

.karolína Farská .stĺpčeky ..pohľad Karolíny Farskej

Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa vybral na návštevu do Ruska. Stalo sa už akýmsi folklórom sledovať našich predstaviteľov, ako poklonkujú východným, spravidla neslobodným režimom a pritom vidieť ich ľudskú malosť, ego uletené do výšin a absolútne nepochopenie vlastnej funkcie.

.pohľad Karolíny Farskej: Žilinkova nadpráca a čierno-biele videnie sveta

žilinka do Moskvy cestoval na oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry. Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov je už nejaký čas na sankčnom zozname Európskej únie pre svoje zapojenie v politickom procese proti najznámejšiemu opozičnému politikovi Navaľnému. Prezident Putin na oslavách povedal, že práve prokuratúra zohráva kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní práv a slobôd ruských občanov. Keďže sa rozprávame o krajine, v ktorej značná časť opozície sedí vo väzení, je zrejmé, aké zabezpečovanie, respektíve znemožňovanie slobôd má na mysli.

Žilinka na kritiku a otázky reaguje len veľmi vlažne. Na svojom facebookovom profile napísal, že odmieta čierno-biele videnie sveta a svoje kroky vníma ako prínos pre ochranu zákonnosti v globálnom meradle. Na týchto slovách nesedí vôbec nič. Právo je disciplína, ktorej cieľom je ukotviť to, čo je a nie je spravodlivé, do zákonov, ktoré neskôr vymáha. Nie vždy ide o jednoduchú úlohu, ale v konečnom dôsledku pre svoju efektivitu musí byť čierno-biele – buď ste vinný, alebo nie ste. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite