Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Kollár na odstrel a „76 hrdinov“

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Ešte za premiéra Matoviča sme tu písali, že vládna koalícia existuje de iure, ale de facto nie, keďže tvorba politickej vôle, rozhodovania a ich presadzovanie vŕzgajú a drhnú. A dnes?

.videné z Košíc: Kollár na odstrel a „76 hrdinov“

je zrejmé,že reformy i veľa menších vecí roluje koalícia pred sebou, alebo rovno padajú pod stôl. Posledný týždeň v parlamente i vo vláde však ukázal, že hovoriť a písať o štvorkoalícii  OĽaNO-Rodina-SaS-Za ľudí je povrchnosť, či dokonca zavádzanie čitateľa.

Odloženie reformy národných parkov, ale najmä pretlačenie stratifikácie nemocníc cez prvé čítanie trikrát podčiarkli, že správne a autentické miesto Kollára a jeho Rodiny je už dávno v opozícii. Veľké koaličné projekty, na ktoré sa viažu miliardy z európskeho fondu obnovy, nedostali ani jeden zo sedemnástich hlasov „kollárovcov. A to napriek skutočnosti, že Lengvarský i Budaj vypočuli výzvy a rokovali do úmoru tak so samotným Kollárom, ako aj s lesníkmi, ochranármi, starostami, doktormi a vôbec všetkými dotknutými stavmi, len aby sa dohodli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite