Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.srdcom sestry Hermany: Novembrové stretnutia

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Po dlhom čase som mala možnosť navštíviť ružomberský cintorín aj s mojimi rodičmi. Pomaličky sme sa prechádzali cez uličky hrobov, zastavovali sa pri výzdobe, známych menách. Zašli do uličiek, kde odpočívajú naši príbuzní. Bolo to ako rodinné stretnutie. „Poď, ideme pozrieť moju starú mamu”. Aha, tak asi moju prastarú mamu.

.srdcom sestry Hermany: Novembrové stretnutia

no ona v podstate nebola tvoja prastará mama a ani nebola moja stará mama, lebo môj starý otec a tvoj prastarý otec si zobral vdovu. A teda v tom čase už bol sám vdovec. No, veď vieš. Moje deti, tvoje deti a naše deti. A teda ten posledný brat tvojej starej mamy a mojej mamy je v podstate jej vlastný brat, ale spoločného mali len otca, lebo tvoja stará mama bola z prvého manželstva…

Pri treťom hrobe som sa už začala strácať v pojmoch tvoja a moja, vlastný a nevlastný, spoločný a z prvého a druhého manželstva. Medzivojnové obdobie bolo komplikované. A boli komplikované aj vzťahy. Ale ostala som stáť pri hroboch svojich starých rodičov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite