Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Veroniky Brunckovej: Nádychy nádeje

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Lekár a 48-tisíc eur, mladá žena a spoločnosť, ktorá odmietla mlčať, a nakoniec súd, ktorý nevidí dôvody na nezmyselnú väzbu. To sú moji hrdinovia týždňa.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Nádychy nádeje FB/Veronika Bruncková

vždy ma veľmi poteší, keď slušnosť nemlčí. Keď som tento týždeň počula vo verejnom priestore otvorené a silné reakcie na neprávosť, akosi sa v jesennom vzduchu ľahšie dýchalo. Išlo o reakcie na nedávne odporné vyjadrenia, pri ktorých sme sa síce rozčúlili, ale nič nespravili. Až kým neprišli moji hrdinovia.

Všetko sa začalo, ako inak, na Facebooku. Fašistický europoslanec Uhrík tam napísal, že lekár Peter Sabaka, ktorý bol za pomoc pri pandémii ocenený aj cenou J. M. Hurbana, s ktorou je spojená finančná odmena 28 tisíc eur, dostal tieto peniaze tajne za pritakávanie vládnym opatreniam proti covidu-19. Sabaka pokojne vysvetľoval, že ide o klamstvo, no neostal len pritom. Tento týždeň podal na súd sťažnosť za ohováranie a peniaze žiada od Uhríka aj Mazureka. Konečne. Sabakovo meno bolo klamstvami poškodené, tak prečo znovu mlčať, keď je ohováranie trestný čin? A to ani nehovorím, že tú svoju odmenu venoval pacientom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite