Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Kompromisy v spravodlivosti neexistujú

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Ak sú nevinní vyšetrovatelia v base, nemôžeme sa všetci prizerať. Fico výsmešne tlieska na súde pri vyhlásení neprávoplatného rozsudku pre Kováčika. Kollár šalel pri kolúznej väzbe Pčolinského.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Kompromisy v spravodlivosti neexistujú

odsudzujeme, keď sa niekto mieša do nezávislosti rozhodovania súdov, polície a prokuratúry, a to je správne. Ale len mlčať, keď ľudia, ktorí majú byť zárukou nezávislosti, zrejme zlyhávajú a hrajú jednu z najdôležitejších šachových partií o budúcnosť Slovenska, naozaj nemôžeme. 

Vo väzbe sú stále všetci štyria vyšetrovatelia NAKA z kauzy Očistec a aj dočasne poverený riaditeľ Úradu inšpekčnej služby a ja nemám pocit, že existuje niekto, kto by dokázal vysvetľovať prečo. A zároveň niekto, kto by sa na to pýtal, až kým nedostane skutočnú odpoveď. Takýto, aj keď tvrdý dialóg potrebujeme my a naša demokracia. Nehovorím, že sú nevinní, tobôž to nemajú hovoriť politici, ktorí nás zastupujú. Ale ak nevinní sú, tak ich väzba môže umlčať mnohých poctivých ľudí, ktorí teraz vo veľkých kauzách bojujú za spravodlivosť. Preto je prvým krokom z tohto chaosu vysvetlenie ich väzby zo strany krajskej aj Generálnej prokuratúry a potom môže viesť cesta z chaosu ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite